Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
logo-camping-ootmarsum

Hoeve Springendal is onderdeel van de Nieuwe glaskunst route !

Opening Glaskunstroute Tubbergen
De VVV gemeente Tubbergen heeft in samenwerking met Stichting Glasrijk een Glaskunstroute ontwikkeld. Karin Wijnand, kunstenaar en aanjager van het project, heeft samen met drie vrijwilligers van de VVV gemeente Tubbergen, te weten Dinie van der Aa, Ine Elferink en Wil Norder, dertien kunstenaars benaderd en hen in contact gebracht met dertien grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Tubbergen. Deze dertien kunstenaars hebben objecten gemaakt die elk een onderdeel van glas hebben en zeer divers van aard zijn.

Route
De plaatsen waar de glasobjecten staan zijn door middel van een route met elkaar verbonden. Het begin van de route is in het centrum van Tubbergen of onderweg bij één van de bijzondere locaties waar de kunstwerken geplaatst zijn.
De route kan zowel met de auto als fiets gereden worden en is ongeveer 50 kilometer lang. Op de informatiebordjes bij de kunstobjecten staat een korte beschrijving en een QR code. De route is via een app van Landschap Overijssel te downloaden en via www.intubbergen.nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Hoeve Springendal is onderdeel van de Nieuwe glaskunst route ! Hoeve Springendal is onderdeel van de Nieuwe glaskunst route ! Hoeve Springendal is onderdeel van de Nieuwe glaskunst route !