Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
logo-camping-ootmarsum

Ootmarsum

Middeleeuws plaatsje met stadsrechten

Ootmarsum is een authentiek middeleeuws plaatsje met stadsrechten waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. U kunt er wandelend over de kinderkopjes van de kleine straatjes genieten van de perfect onderhouden vakwerkhuisjes en de oude waterputten. Het stadje is in de laatste jaren steeds meer een ontmoetingsplaats geworden voor kunstenaars zodat wij nu kunnen genieten van veel galerieën en musea.

Ootmarsum is een bijzondere belevenis. Het heeft door de eeuwen heen een ontwikkeling doorgemaakt die gelukkig langzamer is verlopen dan veel andere Twentse steden. Door ontbreken van trein en boot is in Ootmarsum de industriële ontwikkeling achter gebleven en noodgedwongen bleef ook daardoor veel van het oude bewaard. Hierdoor is - van Middeleeuwen tot patriciërstijd - nog steeds veel moois in Ootmarsum te bezichtigen.

Culturele erfenis

Ootmarsum is trots op haar culturele erfenis. De schilderachtige pleintjes, de prachtige patriciërshuizen en oude stadsboerderijen zijn goed bewaard en onderhouden. Het is immers kostbaar erfgoed. Ook tradities en oude gebruiken worden in ere gehouden. Bij de rondgang door de nachtwacht op Nieuwjaarsnacht, het Midwinterhoorn blazen, de Palmpasenoptocht, de Paasgebruiken met Pasen bent u van harte welkom. Ook de Pinksterbruid, de Siepelmarkten in de zomer met hun Middeleeuwse aanzien en de manifestatie Kunst in Ootmarsum zijn een bezoek meer dan waard.

Eén dag in Ootmarsum komen is beslist te kort. Want ook een bezoek aan ons Openluchtmuseum Los Hoes, het Onderwijsmuseum Educatorium, het Chronomium waar tijd in al haar facetten wordt uitgebeeld en het museum van kunstschilder Ton Schulten zijn zeer de moeite waard. Tel daarbij alle andere galerieën op waar zeer uiteenlopende vormen van kunst worden gepresenteerd en u kunt Ootmarsum terecht het predikaat Kunststad van het Oosten geven.

Terug

Ootmarsum nabij Hoeve Springendal Ootmarsum nabij Hoeve Springendal Ootmarsum nabij Hoeve Springendal Ootmarsum nabij Hoeve Springendal