Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
logo-camping-ootmarsum

Uelsen

Wilt u het bekende recreatieplaatje Uelsen kennen? Bij veel bezienswaardigheden in het centrum moet u bij uw ontdekkingsreis een pas op de plaats maken, want het is de moeite waard, nauwkeurig te kijken.

In de gemeentes van Uelsen vindt u rust en ontspanning midden in een aantrekkelijk landschap met mooie heidegebieden, bossen en diepgroene weilanden. Bij verschillende plekken laten de verhogingen heuvels een prachtig uitzicht over het aantrekkelijke landschap toe.

In de gemeentes van Uelsen loopt alles rond! Bezoekt u eens de windmolen en de watermolen in Uelsen, Schoneveld’s molen in Wilsum en de molen van Nordbeck in Halle.

Er zijn in het "kerkspel— Uelsen en Wilsum meerdere kerken van verschillende kerkgenootschappen. Eens historische bouwwerken, of moderne gebouwen.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van deze streek? Bezoek ons dan op de permanente tentoonstelling voor heemkunde in het oude raadhuis van Uelsen of op het erve voor heemonderhoud in Itterbeck. Ook in de vele naburige gemeentes zijn er interessante musea, die zeker de moeite waard zijn.

U kunt een tijdreis maken, drieduizend jaren terug in het verleden. De bronstijdhoeve toont u aanschouwelijk, hoe de mensen toen hebben geleefd.

Terug

Uelsen nabij Hoeve Springendal Uelsen nabij Hoeve Springendal Uelsen nabij Hoeve Springendal Uelsen nabij Hoeve Springendal