BN'ers in het wild

BN’ers in het wild

 Boek truus wijnen klein

In de boekenkast van Hoeve Springendal zijn een aantal boeken te vinden van BN’ers, die hun wandelervaringen hebben vastgelegd. Truus Wijnen is natuurlijk de coryfee van wandelingen door het hele land, waaronder wandelingen door Noord-Oost Twente. Natuurlijk heeft ze ook het Springendal aangedaan. Ze schrijft hierover:

Het Springendal is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het is een bronnengebied met kwelwater waaruit beken ontstaan. Je kunt er struinen over spannende bospaadjes en vlonders bij prachtige bosvennetjes. Ook de oude boerenlandschap met zijn graanvelden en bloemrijke hooilanden ontbreken niet”.


Ze is niet de enige. Ook de bekende presentator Twan Huys heeft het boek “Wandellust”                                     geschreven. Hier staan ook wandelingen in door het Springendal.  We hebben ook enkele bekende gasten gehad op het gebied van muziek (zowel opera als Jazz) en sport. Soms komt er een verdwaalde cabaretier aan waaien. Kortom op Hoeve Springendal is altijd wat te doen.

Wat leuk is, dat degene die het langst in het Springendal heeft gewoond, nl. Jan Cremer het meest heimwee heeft naar ons mooie gebied (zo valt in de Tubantia te lezen). Hij woonde dicht bij de hoeve en heeft het boek “de Hunnen” hier geschreven. Een rauw boek, maar wel de moeite van het lezen waard. 

bn ers in het wild jan cremer

BN ers in het wild wandellust