Als je opschiet kun je vandaag nog rustig aandoen. Tijd zat in Twente!

Hier wilt volk wén!

(Hier zijn de mensen graag! Uitspraak van oma Brunninkhuis)

De natuur en stilte van dit oeroude landschap, is iets wat ons nog dagelijks raakt.

Al eeuwen lang woont en werkt onze familie hier op deze oude stuwwal.

Heel treffend betekent onze familienaam ‘Brunninkhuis’ ,  'Huis bij de bronnen'. Al voor het jaar 1500 werd hier de eerste nederzetting bewoond. Na vele generaties is deze plek langzaam maar zeker veranderd in het huidige Landgoed Hoeve Springendal.

Zomer tijd, Hooien!

Eeuwenoud erf

Het is alsof u een ouderwetse schoolplaat binnenloopt: ganzen, eenden, kippen, pauwen, geiten, schapen, varkens, Schotse Hooglanders en oersterke trekpaarden zijn op Hoeve Springendal aanwezig. Tevens kunt u een kijkje nemen in onze authentieke stal en in de kapschuur op het erf. Hierin staan verschillende oude werktuigen en een oldtimer trekker. Ook staat er allerlei historisch boerengereedschap. 

Dit alles bij elkaar vormt het nostalgische decor van onze Hoeve.

Beekdal & essen

In ons beekdal met zijn bronnen, beekjes en glooiingen bloeien en groeien bijzondere planten, zoals diverse orchideeën en dotterbloemen. Op de essen bloeit weer rogge en haver met blauwe korenbloemen en geurende kamille.

Verder leven er verschillende zeldzame vogels zoals de IJsvogel en de Grauwe Klauwier. Zelfs de Kwartelkoning is hier al eens gezien.

groene vakantie

Vogel Voedsel akker

Plaatjes kijken!

Bekijk meer foto's