Overnachten in Twentse Kerstsfeer bij Ootmarsum !

Kerstsfeer op Hoeve Springendal!

Om bovenstaande video in zijn geheel (2 minuten) te bekijken met geluid van oa de dieren, klik op de link:: Kerststal Hoeve

Volop Sfeer en veel te zien en te beleven in de weken rond Kerst en oud & nieuw op Hoeve Springendal

Tijdens de periode voor Kerst vanaf 1-12-2024 (de Advent) en de twee weken daarna tot maandag 6 januari is er van alles te zien en te beleven op ons erf. Zo kun je genieten van de Kerstsfeer in onze eigen stal, die omgetoverd wordt tot een echte Kerststal. Met levensechte beelden  waarbij onze dieren  toekijken. Natuurlijk ontbreken de heideschapen hierbij niet.Schuur

Op ons erf staat weer een grote, mooie verlichte Kerstboom. Maar ook op de rest van ons landgoed zijn bomen voorzien van vele lichtjes die de sfeer compleet maken en zorgen voor een bijzonder Kerstdecor.Schaap

Binnen in onze Oude Graanschuur brandt de warme houtkachel en kun je genieten van onze heerlijke Winterse lekkernijen zoals een kop Glühwein of Warme Chocolademelk. Natuurlijk zal de Erwtensoep niet ontbreken op onze kaart. 

Voor de kinderen zijn er spelletjes te leen en kleurplaten aanwezig.

Ook kunnen de kinderen op alle dagen boer Henk en boer Ben helpen bij het voeren van de dieren. (Om 9.00 uur en 16.00 uur)

Twentse Feestdagen in een stiltegebied!

Voor onze actieve gasten!Wandelschoen

Vanaf ons park zijn diverse wandelingen te lopen van verschillende afstanden. Juist nu het buiten waait, kraakt en knispert is dit een garantie voor gezonde rode wangen en een frisse neus!

Voor de kinderen is er een Kerstballenspeurtocht van 2,5 km. Zoek onderweg de kerstballen met de bijbehorende letters. De Fotopuzzeltocht is voor €2,50 verkrijgbaar bij de receptie. Na afloop mogen de kinderen een klein Cadeautje uitzoeken!

Ook kun je bijna elke dag rond 19.00 uur het geluid van de midwinterhoorn horen. Zeker in het begin van de avond is het bijzonder om dit geluid over het beekdal te horen. Deze oude traditie wordt ook bij ons een warm hart toegedragen.

Gebruik Hoeve Springendal als uitvalbasis om Duitse- en Nederlandse kerstmarkten te bezoeken. Zoals de kerstmarkt in Münster,Nordhorn, Oldenzaal, Denekemp en Ootmarsum Kompas

Kerstdagen

Op Kerstavond om 19.00 uur is er een kort samenzijn van ongeveer een half uur op ons erf. Hierbij wordt er onder de kerstboom muziek gemaakt door twee koperblazers en een midwinterhoornblazer en wordt er een kerstgedicht voorgedragen!

1e Kerstdag Is er om 11.00 uur een kerstrit met Paard en Wagen! Locatie

Om 14,30 uur wordt er op ons erf bij de vuurschaal een Noors kerstverhaal voorgelezen!Kampvuur

2e kerstdag 11,30 uur en 14,30 uur wordt er op ons erf bij de vuurschaal een Noors kerstverhaal voorgelezen!

Ook wordt er op 2e Kerstdag 's middags regelmatig midwinterhoorn geblazen.Kampvuur

26 december is er een Bijbels kerstspel in het Openluchtmuseum Ootmarsum.

In Ootmarsum en omgeving zijn er in de Kersttijd diverse activiteiten. Voor een uitgebreid overzicht klik op de link van de VVV van Ootmarsum met de Kerstspecial.

Kerstactiviteiten in de omgeving

Met oud en nieuw wordt er geen vuurwerk afgestoken op Hoeve Springendal. Wel kun je in de verte wat doffe dreunen van het carbid schieten horen.

Winter smokkeltocht!

Deze winter op vrijdag 20 december 2024 en op vrijdag 3 januari 2025!

De trekpaarden van Hoeve Springendal gaan op avontuur voor de Winter Smokkeltocht!

Aan het einde van de middag eet u bij Hoeve Springendal vooraf een bord  boerenkool met spekjes en rookworst en tafelzuren [vegetarisch mogelijk].KampvuurMeester Ben houdt een korte introductie over het onstaan en de gebruiken van Landgoed Hoeve Springendal.

In het donker vertrekt daarna de open wagen met koetsier Hennie. Oertukker Hennie weet alles over de legenden en sagen van deze euwenoude streek.

Je hoort spannende verhalen en avonturen over de smokkelaars en Komiezen [grenswachters] van deze grensstreek. 

De kar koerst door het mysterieuze landschap langs houtwallen en grensstenen. Onderweg is er een pauzestop.Locatie

Lees verder!

Midwinterhoorn, de wedstrijd!

januari 2025! [de exacte datum is nog niet bekend]

De Ootmarsumse midwinterhoornblazers komen om 19.00 uur naar Hoeve Springendal!

Ze houden met ongeveer 20 deelnemers een onderlinge wedstrijd midwinterhoornblazen!

Wie heeft het best getraind? Wie haalt alle tonen? Wie heeft de mooiste klank? Wie wint deze wedstrijd??

Kampvuur