In de pers!

Reisverslag door Outdoor Dichtbij

In mei hebben mensen van Outdoor Dichtbij een weekend verbleven in onze Bed en Breakfestkamer Wilmink.

Van dit verblijf hebben ze een prachtig reisverslag gemaakt dat we u niet willen onthouden.

"Ik heb het paradijs voor rust- en natuurliefhebbers gevonden. Een stiltegebied te midden van prachtige natuur waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Waar ben ik? Ik ben in Noordoost-Twente op Hoeve Springendal. Hier vandaan verken ik het onmeunig mooie Oost-Twente."

Klik op de link om dit reisverslag te lezen en de mooie foto's te bekijken.

Reisverslag Outdoor Dichtbij

Artikel Tubantia plaatsing Landkruis

Walter geeft Hezingen eindelijk een eigen landkruis, mét Maria: ‘Teken van herkenning en houvast’

Met deze titel heeft de Ootmarsumse journalist Alphons Weierink een mooi artikel geschreven voor de Tubantia, waarin hij gesproken heeft met Walter Brunninkhuis en Hennie Steggink over dit mooie en bijzondere landkruis.

Voor het hele artikel klikt u op onderstaande button.

Artikel plaatsing Landkruis

Schatgraven in Springendal

Beleef Gouden tijden op het Springendal!! 
Op een steenworp afstand van @HoeveSpringendal is een heuse schat gevonden: Het gaat om een grote hoeveelheid gouden munten en sieraden, afkomstig van een offerplaats uit de 7de en 8ste eeuw!
Dit was zo bijzonder dat het behalve de regionale krant ook het landelijk nieuws heeft gehaald.
De schat is reeds in 2019 gevonden en onderzocht. Ook is tot nu de plek en de vondst angstvallig geheim gehouden.
Meer info vindt u in het artikel van de Tubantia: Middeleeuwse schat in Springendal
Ook in de Volkskrant heeft een uitgebreid en mooi artikel gestaan: Spectaculaire vondst in Springendal
Een paar dagen later verscheen er in de Tubantia nog een tweede artikel over de gevonden schat, waarbij er gesproken is met amateurhistoricus Henk Woolderink en ook met de bekende schrijver en tevens onze oud-buurman Jan Cremer.
Een mooi citaat uit dit stuk is:
"Bij Cremer, in het verre Amsterdam, overheerst de emotie, de hunkering naar het land dat hij ooit verliet. De vondst van de schat raakt hem dieper dan hij had gedacht. Met een zucht: „Ik had daar nooit weg moeten gaan.”
Het volledige artikel kunt u vinden via de volgende link: Springendal geeft steeds meer geheimen prijs

Mooi artikel RTV Oost over Beekdal en Vliegend Hert

RTV Oost heeft op haar site een mooi artikel staan over dit gebied met als titel: Minder mest en meer water in Springendal en Dal van de Mosbeek.

Ook heeft men een video gemaakt van ongeveer 2 minuten die grotendeels op Hoeve Springendal is opgenomen met ook speciale aandacht voor het Vliegend Hert. Een zeldzame keversoort.

Klik op de button voor het bezoeken van deze site en het bekijken van de mooie video.

RTV Oost Artikel

Artikel Trouw wandeling Truus Wijnen over Springendal

In Trouw stond  op 26 februari 2021 een mooi artikel over een nieuwe wandeling over het Springendal.

Deze prachtige wandeling is gemaakt door Truus Wijnen die als gepassioneerd wandelaar en fotograaf al vele wandelingen in Twente heeft samengesteld en beschreven in door haar uitgebrachte gidsen en op haar blog "Over wandelingen gesproken" en die ook te vinden zijn via wandelzoekpagina.nl.

Citaat artikel Trouw:

Onmeunig (heel erg) mooi is het in de Tuin van Twente. Truus Wijnen, de ongekroonde wandelkoningin van de streek leidt rond.

Sarah-Mie Luyckx, 26 februari 2021, 23:07

Daags voor onze komst kopt regionale krant Tubantia dat dankzij Truus Wijnen de wandelgekte er heeft toegeslagen. De ongekroonde wandelkoningin van de streek heeft onlangs haar derde gids uitgebracht met een twintigtal routes door Twente. Nou loopt daar naar verluidt al een slordige 6000 kilometer aan paden, maar het geheim van Wijnen is, naar eigen zeggen, dat ze waar mogelijk voor de niet gemarkeerde trajecten gaat.

De keuze vandaag is gevallen op haar splinternieuwe tocht door het Springendal, vanwege de niet geringe kwalificaties. De parel in de noordoostkop van Overijssel staat te boek als de Tuin van Twente en wordt zelfs de Tuin van Nederland genoemd, zegt de plaatselijke boswachter. Dat laatste kun je een contradictio in terminis noemen: het grensgebied met Duitsland zou vanwege zijn sterke glooiingen een welhaast buitenlands elan hebben. Ooit – tijdens voorlaatste ijstijd het Saalien – duwden gletsjers het land aan de kant en vormden onder meer de stuwwal van Ootmarsum, waarop het Springendal lieflijk ligt te zijn.

Voor het hele artikel klik op de button: Trouw: Met Truus door de tuin van Twente

Site Truus Wijnen: Over wandelen gesproken Truus Wijnen

Op onze site hebben wij ook een speciale Wandelpagina gemaakt met veel info over wandelen vanaf Hoeve Springendal en over routes  hier in de buurt en voor onze gasten die hier verblijven is een Wandelmap met info en routebeschrijvingen van diverse routes vanaf de Hoeve en de diverse startpunten in de omgeving.

Bezoek onze Wandelpagina

Eerste pluim voor duurzaam landschapsbeheer aan Walter Brunninkhuis uitgereikt

Deze zomer reikt Landschapsdeal Noordoost Twente diverse pluimen uit voor duurzaam landschapsbeheer en Walter Brunninkhuis van Hoeve Springendal nam vrijdag de eerste pluim in ontvangst.

Voor ondernemer Walter Brunninkhuis is de pluim een welverdiend compliment. Hij ontvangt wekelijks gasten die overnachten in één van zijn accommodaties. Samen met buurman Staatsbosbeheer heeft hij de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in natuurontwikkeling. Daar hoort het duurzaam beheren van houtwallen natuurlijk bij. “Mooie natuur is ook voor onze gasten belangrijk. Zij genieten enorm van dit unieke landschap.”

Hele artikel Nieuws uit Tubbergen

Ook Twentetv (regionale zender Noordoost Twente) heeft leuke video geplaatst met een interview met Walter.

Video Twentetv interview

Hennie Tubantia dec21

In de Tubantia van 22 november 2021 stond in de rubriek "vijf vragen aan ..." Hennie Steggink centraal:

De liefde van Hennie Steggink voor Hezingen; vroeger het eind van de wereld, nu het begin van het paradijs

MIJN FAVORIETE PLEKVroeger woonde hij aan het einde van de wereld, nu aan het begin van het paradijs. Hennie Steggink (71) hoefde niet lang na te denken over zijn favoriete plek in Noordoost-Twente. ’Mijn ouderlijk huis in Hezingen, waar ik nooit ben weggegaan.‘

Voor het hele artikel klik Artikel Tubantia

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Tubantia nav Corona 21092020

Artikel in Tubantia 21-09-2020

Op de camping is het nog alsof het hartje zomer is artikel Tubantia-1.jpg

Artikel Tubantia nav Corona 21092020

Artikel Zwarte Bij Landleven

Artikel Landleven mei 2020 De Zwarte Bij

In het Magazine Landleven van mei 2020 staat een uitgebreid artikel over de Zwarte Bij waarin ook onze imker Dick Kuper aan heeft meegewerkt.

Voor het complete artikel klik op de button.

Artikel Zwarte Bij Landleven

landleven bijen 1.jpg

In de Tubantia van 12 juli 2020 stond het volgende artikel:

Dankzij corona zijn deze stellen voor het eerst van hun leven op vakantie in Twente

HEZINGEN/NOTTER – Voor het eerst van je leven op vakantie in Twente: hoe leuk is dat? Gedwongen door de coronacrisis streken deze drie stellen neer in onze regio. En, kunnen we een beetje concurreren met Italië, Frankrijk of Noorwegen?

Angelique Kunst 12-07-20, 

‘Vanaf de snelweg zag het er zo vlak en saai uit’

„Ik had nooit het idee dat het hier leuk of mooi zou zijn. Maar nu wil ik eigenlijk niet meer weg”, lacht Aly Visser uit het Friese Stiens. Met partner Henk Zwart staat ze op camping Hoeve Springendal in Hezingen. Het stel had deze weken eigenlijk door Noorwegen willen trekken, maar vanwege corona werd die reis gecanceld.

Henk: „En toen dachten we: laten we nou eens een plekje opzoeken, waarvan iedereen zegt dat het er zo mooi is, maar waar wij aan twijfelen.” Die twijfels hadden ze zeker bij Twente. Ze kenden het alleen vanaf de snelweg en dat zag er zo vlak en saai uit dat ze geen enkele behoefte hadden om verder te kijken.

Laatste vrije plekje

Maar ze waagden de stap. Net op tijd: ze hadden het laatste vrije plekje op Hoeve Springendal. En nu, na tien dagen fietsen en terrasjes, weten ze al zeker: „We komen terug. Twente is echt een complete verrassing voor ons! Het is hier zo groen, het landschap is zo afwisselend, met bos en boerenland en heidevelden en prachtige stroken met wilde bloemen langs de weg. En het glooit een beetje, bij ons in Friesland is het veel kaler en vlakker.”

Ootmarsum camping

Voor het hele artikel klik Artikel Tubantia

Artikel Weekblad Op en Rond de Essen 21 april 2020

In het weekblad Op en Rond de Essen van de gemeente Tubbergen verscheen op 21 april 2020 een mooi en uitgebreid artikel over de Hoeve.

Klik op onderstaande link voor het hele artikel.

Op en Rond de Essen Artikel

In de Tubantia van 19-09-2019 stond een mooi artikel over de mogelijkheid om twee keer per week bij ons mee te eten.

PREMIUM
Net als thuis: zelf opscheppen en de schalen doorgeven. © Carlo ter Ellen DTCT

Eten wat de pot schaft bij Hoeve Springendal in Hezingen

HET RESTAURANTHEZINGEN - Aardappelen, vlees en groente. Wie is er niet groot mee geworden? Bij Hoeve Springendal in Hezingen hebben twee kokkinnen de Hollandse pot tot kunst verheven.

Om dit hele artikel te lezen klik op onderstaande link.

Artikel Tubantia: Eten wat de pot schaft

Artikel in Magazine Kampeerwereld

In het laatste nummer van het magazine Kampeerwereld op 10/01/2020 staat ook een artikel over Hoeve Springendal. 

De pagina verscheen ook in de Franse versie van het magazine: Camping&loisirs.

Artikel Kampeerwereld jan febr mrt 2020

Wandelingen Staatsbosbeheer vanaf Hoeve Springendal

In de Tubantia stond een artikel over de rondleidingen van Staatsbosbeheer vanaf Hoeve Springendal.

Deze rondleidingen worden iedere dinsdagavond georganiseerd.

Voor meer info klik hier.

Door te klikken op de link hieronder komt u bij het krantenartikel.

Wandelingen Staatsbosbeheer vanaf Hoeve Springendal

Artikel Tubantia over Bijenstal

In de Tubantia stond een mooi artikel over de nieuwe bijenstal op Hoeve Springendal.

De aanleiding van dit artikel was de bijenstal met een aantal kasten met volken van de Zwarte Bij.

Verder info over deze bijenstal en de zwarte bij vindt u hier

Door te klikken op de link hieronder komt u bij het krantenartikel.

Artikel Tubantia over bijenstal

Artikel in Wandelblad Roots over het Dal van de Mosbeek

In het blad voor wandelaars Roots stond een mooi artikel over het Dal van de Mosbeek, waarin ook Hoeve Springendal als bijzondere locatie wordt genoemd.

Voor het uitgebreide artikel klik op onderstaande link.

Artikel in Roots over Dal van de Mosbeek

Artikel Tubantia over Landdag op Hoeve Springendal op 7 april 2019

In de Tubantia stond een mooi artikel over de eerste landdag die bij ons is gehouden op Hoeve Springendal.

De aanleiding van de landdag was het organiseren van ploegen met onze paarden met een aantal gasten, waarbij er een randgebeuren is georganiseerd dat mede door het mooie weer bijzonder goed is bezocht en veel positieve reacties heeft opgeleverd.

Door te klikken op de link hieronder komt u bij het krantenartikel.

Artikel Landdag 7 april 2019

Mooi artikel in blad Recron over Hoeve Springendal

In het laatste blad van Recron van november stond een uitgebreid artikel over Hoeve Springendal.

U kunt hierin een uitgebreid interview lezen met Marian en haar zoon Walter.

Voor het artikel kunt u onderstaande link klikken.

De Bezieling: Interview in Recron

Artikel Tubantia over Hoeve Springendal november 2018

In de regionale krant de Tubantia stond in november een mooi artikel over Hoeve Springendal.

Klik voor het gehele interview op onderstaande link.

Interview in Tubantia nov 18

Boomslepen 2018 was weer een succes

Ook dit jaar was er weer het boomslepen met trekpaarden bij Hoeve Springendal.

Hieronder de link naar het artikel in de Tubantia van 12-11-2018

Artikel Tubantia boomslepen 2018

Kroamschudden bij Hoeve Springendal okt 2018

Op dinsdag 16 oktober 2018 zijn er 12 biggen geboren. Het aantal is bijzonder omdat er meestal minder biggen tegelijk geboren worden.

Het was zelfs zo bijzonder dat RTV Oost op bezoek is geweest om te komen Kroamschudden.

Op bijgaande link wordt u verwezen naar de Facebook pagina van Expeditie Oost die een leuke reportage hierover heeft gemaakt met in de hoofdrollen Bert Eeftink en Marianne Brunninkhuis, met als titel: Kroamschudden bij Hoeve Springendal!

Kroamschudden bij Hoeve Springendal

Inmiddels heeft ook het tweede varken 10 prachtige biggetjes gekregen. De stal is nu een echte kraamkamer met veel kraamvisite.

Udate: Eind februari zijn de biggen met hun moeder voor het eerst naar buiten gegaan om te genieten van de buitenlucht en de grote wei waarin volop gewroet kan worden. Ze trokken daarbij veel bekijks.

Geen vraag is koetsier Hennie teveel (Artikel Tubantia 16-07-2018)

In de regionale krant de Tubantia van maandag 16 juli jl. stond een mooi artikel over Hennie die wekelijks met de paarden door het Springendal trekt. Het rechter paard is Milou dat afgelopen winter bij ons is gekomen en inmiddels voldoende beleerd is om mee te gaan.

Klik op de link hieronder voor het hele artikel

Artikel Tubantia paard en wagen