Nieuws en Activiteiten

Hoeve Springendal Schoonste vakantie park van Nederland

Volgens de recensies op Zoover is Hoeve Springendal het schoonste vakantie park van Nederland.

Lieve gasten bedankt voor jullie mooie reviews!

Boomslepen 2018 was weer een succes

Ook dit jaar was er weer het boomslepen met trekpaarden bij Hoeve Springendal.

Hieronder het artikel in de Tubantia van 12-11-2018

Kroamschudden bij Hoeve Springendal

Op dinsdag 16 oktober jl zijn er 12 biggen geboren. Het aantal is bijzonder omdat er meestal minder biggen tegelijk geboren worden.

Het was zelfs zo bijzonder dat RTV Oost op bezoek is geweest om te komen Kroamschudden.

Op bijgaande link wordt u verwezen naar de Facebook pagina van Expeditie Oost die een leuke reportage hierover heeft gemaakt met in de hoofdrollen Bert Eeftink en Marianne Brunninkhuis, met als titel: Kroamschudden bij Hoeve Springendal!

Kroamschudden bij Hoeve Springendal

Inmiddels heeft ook het tweede varken 10 prachtige biggetjes gekregen. De stal is nu een echte kraamkamer met veel kraamvisite.

Activiteiten kalender

Beleef de Nacht van de Nacht in het Springendal. Zaterdag 27 oktober

In samenwerking met Hoeve Springendal organiseert Staatsbosbeheer meerdere activiteiten. Loop mee met één van de wandelingen door het donkere bos en ontdek dat je zonder zaklamp veel meer ziet, of luister in het donker naar een spannend verhaal. Ontdek meer over nachtdieren, pluis een braakbal uit of bekijk de nachtelijke hemel door een sterrenkijker. Een avond voor het hele gezin

Boomslepen 

Zaterdag 10 november is er op het terrein achter Hoeve Springendal een boomsleepwedstrijd. Met paarden moet een parcours met diverse oefeningen worden afgelegd. Ongeveer 18 combinaties zullen hier aan deelnemen.  Deze wedstrijd is ook voor publiek gratis toegankelijk.

Pauze slipjacht op Hoeve Springendal op woensdag 14 november

De parel onder de slipjachten noemen de deelnemers van de Koninklijke Jachtvereniging hun rit door het essenlandschap van Vasse, Mander en Hezingen in de gemeente Tubbergen. Met hun paarden en jachthonden maken een grote groep ruiters woensdagmiddag 14 november een lange tocht door dit prachtige gebied. Op Hoeve Springendal zal om ongeveer 14.00 uur een pauze stop zijn.

De roep van de midwinterhoorn klinkt weer vanaf de zondag 2 december

Zondag 2 december is de eerste Adventzondag. Vanaf deze dag mag er volgens de traditie  weer geblazen worden op de midwinterhoorn. De "Oale Roap"zal vanaf dan weer te horen zijn tot 6 januari op Driekoningen.

Ook op de Hoeve zijn enkele blazers die regelmatig hun midwinterhoorn zullen laten klinken.

Vlak voor Kerst zal ook weer een grote Kerstboom op het erf geplaatst worden.

In de bijgaande link komt u bij een video over het gebruik om de boom op te halen en het blazen van de midwinterhoorn.

Midwinterhoorn blazen op Hoeve Springendal

Honing van de Zwarte Bij op Hoeve Springendal

Het is eindelijk zo ver: onze eerste eigen honing is geslingerd!

Deze honing is afkomstig van de inheemse Zwarte Bij. Deze zeldzame bij wordt door ons programma in samenwerking met de Twentse Imkervereniging "Het Landras" vermeerderd en beschermd.

De honing is te koop in de receptie

Bosuil in kapschuur

Op dit moment zit er bijna iedere dag een bosuil boven in de kapschuur bij de ingang van Hoeve Springendal.

Wanneer je naar binnen loopt dan zie je dat de uil je met zijn scherpe ogen blijft volgen.

Geen vraag is koetsier Hennie teveel (Artikel Tubantia 16-07-2018)

In de regionale krant de Tubantia van maandag 16 juli jl. stond een mooi artikel over Hennie die wekelijks met de paarden door het Springendal trekt. Het rechter paard is Milou dat afgelopen winter bij ons is gekomen en inmiddels voldoende beleerd is om mee te gaan.

Nieuwe B&B

Onze nieuwe B&B!

Boven onze nieuwe ontmoetingsruimte zijn twee nieuwe, moderne B&B kamers gerealiseerd.

Dit voorjaar openden wij onze nieuwe kamers elk met een eigen inrichting en thema.

Eén kamer heeft een groot balkon en kijkt uit over ons eeuwenoude  erf en beekdal.  Liggend in een warm bad na een stevige wandeling of fietstocht hebt u een prachtig zicht op het Twentse landschap. Deze kamer heeft als thema "Landschapskunst". Hier wordt aandacht besteed aan landschapsschilders, waaronder de schilders Mauve, Hobbema en Jongkind. De laatste twee hebben hier in de directe omgeving veel gewerkt.

De tweede kamer heeft uitzicht op de eeuwenoude eik bij onze boerderij.  ("als die eens praten kon")
In deze kamer slaapt u op een vide en hebt u zicht op de sterrenhemel door de grote dakramen die de kamer rijk is.
In deze kamer hebben wij aandacht besteed aan de Twentse dichter Willem Wilmink.
Willem Wilmink (1936-2003) had een intense band met Ootmarsum. Hij verbleef er als kind in de oorlog, op de vlucht uit zijn geboortestad Enschede. Ook in zijn latere leven bleef hij er steeds weer terugkomen. In zijn werk heeft hij de herinnering aan het stadje in tal van zijn gedichten vastgelegd. Cabaretier en vriend Herman Finkers omschreef het landschap rondom de Kuiperberg zelfs als het "Arcadië van Willem Wilmink".

Staatsbosbeheer heeft weer prachtige excursies

2018

Ook dit jaar geeft Staatsbosbeheer weer prachtige excursies! Iedere dinsdagavond van mei t/m half september organiseert Staatsbosbeheer een ca. twee uur durende excursie met wisselend thema in het Springendal.

Lees Meer op site VVV Ootmarsum

Wintervoedselakker

2017

De wintervoedselakker was een groot succes voor mens en dier!

Dit is het resultaat van het inzaaien van een hectare grond met zaaddragende bloemen, speciaal voor de vogels van het Springendal. In de zomer levert dit een prachtige bloemenzee op en op een mooie winterdag smullen er meer dan 300 groenlingen van de zaden.

Alwie olde Hanter en Robert Westerhof van de Vogelwerkgroep Ootmarsum, bedankt voor de foto’s.

Nieuwe fietsroutes

Hoeve Springendal heeft nu ook fietsroutes beschikbaar voor onze gasten. Vorig jaar zijn er 26 wandelroutes uitgezet en voor de komende periode hebben we prachtige fietsroutes gemaakt. Het zijn zowel korte- als lange fietsroutes, die door de mooiste gedeelten van Twente en de grensstreek van Duitsland voeren.

Deze routes worden gratis beschikbaar gesteld door Hoeve Springendal.

Uitgebreide lezing over de wolf

Wilt u alles weten over de wolf, die steeds meer wordt waargenomen in Nederland en ook op het Springendal? Kom dan luisteren naar de wolvenkenner van Nederland, boswachter Roel Korbee.

Vraag de receptie om de actuele tijden.