Nieuws en Activiteiten

18 en 19 mei: Twee dagen vol activiteiten in Hoeve Springendal

18 mei Gezond beleven 2019 om 10.00 uur.

Het Springendal is een prachtige plek, waar rust, ruimte en natuur wordt ervaren. Een goede combinatie met gezondheid. Behalve gezond eten en drinken is beweging steeds meer onderdeel van een goede leefstijl. Op 18 mei kunt u kennismaken met verschillende mogelijkheden: van wandelen tot sport en spel (o.a. kennismaking met golf). Daarnaast kunt u informatie krijgen over verschillende biologische producten.
Het belooft een gezellige dag te worden. De weersvoorspellingen zijn goed en we hebben er zin in. Geef u snel op bij de receptie. bel 0541-291530 of mail naar info@hoevespringendal.nl

18 en 19 mei Kunst kijken open atelier route!

Dit weekend stellen we weer expositieruimte beschikbaar tijdens Kunst kijken in Tubbergen! Deze keer voor Yvette Mertens.
Yvette maakt schilderijen in olieverf. Hiervoor gebruikt ze de à la prima techniek. Dit betekent dat ze aan haar schilderijen werkt terwijl de verf nog nat is. De kleuren worden voornamelijk op het doek gemengd. Yvettes schilderijen kenmerken zich door de heldere frisse kleuren en hebben een eigen stijl met een knipoog naar het impressionisme.

Op de Hoeve staan al enkele jaren meerdere bijenkasten verspreid over het park met daarin verschillende volken van de Zwarte Bij.

Sinds kort zijn deze kasten bij elkaar gezet in een prachtige bijenstal die staat bij de Kapschuur vlak bij de ingang van ons park.

De Zwarte Bij is bij uitstek aangepast aan ons weerbarstige klimaat (winderig, kil en nat). In zuivere vorm, is onze inlandse bij niet steeklustig en niet erg geneigd tot zwermen.  Deze bij geeft een goede honingopbrengst. Het vliegbereik en lastvermogen is door de robuuste lichaamsopbouw beduidend groter dan dat van menig ander bijenras. Met zijn donkere pantserkleur raakt de bij sneller opgewarmd dan lichter gekleurde bijenrassen. Door het grote lichaam en de lange beharing houdt de bij die warmte ook langer vast.

De bij vliegt uit bij lage temperaturen (vanaf 5,5 graden Celsius) waardoor deze van vroeg tot laat op de dag kan verzamelen. Aanhoudende druilregen of sterke wind houden het diertje evenmin in de kast. De zwarte bij overwintert uitstekend. 

De Zwarte bij was in zuivere vorm bijna volledig uit ons land verdwenen. 

In de receptie is de eigengemaakte honing van deze bij verkrijgbaar.

Hoeve Springendal het Schoonste vakantie park van Nederland.

Hoeve Springendal Schoonste vakantie park van Nederland

Volgens de recensies op Zoover is Hoeve Springendal het schoonste vakantie park van Nederland.

Lieve gasten bedankt voor jullie mooie reviews!

ACTIVITEITENKALENDER

KUNST KIJKEN IN TUBBERGEN

Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei stellen 18 kunstenaars hun ateliers open voor publiek.

Ook op Hoeve springendal is opgenomen in de route. Daar zal Sylvia Bruggenwirth enkele werken van haar exposeren.

Voor verdere informatie en de details van de route en de deelnemers kunt u op onderstaande link klikken.

www.kunstkijkenintubbergen.nl

 

Nieuwe B&B

Onze nieuwe B&B!

Boven onze nieuwe ontmoetingsruimte zijn twee nieuwe, moderne B&B kamers gerealiseerd.

Dit voorjaar openden wij onze nieuwe kamers elk met een eigen inrichting en thema.

Eén kamer heeft een groot balkon en kijkt uit over ons eeuwenoude  erf en beekdal.  Liggend in een warm bad na een stevige wandeling of fietstocht hebt u een prachtig zicht op het Twentse landschap. Deze kamer heeft als thema "Landschapskunst". Hier wordt aandacht besteed aan landschapsschilders, waaronder de schilders Mauve, Hobbema en Jongkind. De laatste twee hebben hier in de directe omgeving veel gewerkt.

De tweede kamer heeft uitzicht op de eeuwenoude eik bij onze boerderij.  ("als die eens praten kon")
In deze kamer slaapt u op een vide en hebt u zicht op de sterrenhemel door de grote dakramen die de kamer rijk is.
In deze kamer hebben wij aandacht besteed aan de Twentse dichter Willem Wilmink.
Willem Wilmink (1936-2003) had een intense band met Ootmarsum. Hij verbleef er als kind in de oorlog, op de vlucht uit zijn geboortestad Enschede. Ook in zijn latere leven bleef hij er steeds weer terugkomen. In zijn werk heeft hij de herinnering aan het stadje in tal van zijn gedichten vastgelegd. Cabaretier en vriend Herman Finkers omschreef het landschap rondom de Kuiperberg zelfs als het "Arcadië van Willem Wilmink".

Wintervoedselakker

De wintervoedselakker is een groot succes voor mens en dier!

Dat is het resultaat van het inzaaien van een hectare grond met zaaddragende bloemen, speciaal voor de vogels van het Springendal. In de zomer levert dit een prachtige bloemenzee op en op een mooie winterdag smullen er meer dan 300 groenlingen van de zaden.

Alwie olde Hanter en Robert Westerhof van de Vogelwerkgroep Ootmarsum, bedankt voor de foto’s.

Nieuwe fietsroutes

Hoeve Springendal is startlocatie van diverse wandel, fiets,mountainbike en paardennetwerk routes.

De overzichtsborden hiervan staan bij de parkeerplaats. Zie pagina verderop in deze site onder menukopje Hoeve.

Tevens heeft Hoeve Springendal diverse andere  nieuwe fietsroutes beschikbaar voor onze gasten. Er zijn 26 wandelroutes uitgezet en er zijn prachtige fietsroutes gemaakt. Het zijn zowel korte- als lange fietsroutes, die door de mooiste gedeelten van Twente en de grensstreek van Duitsland voeren.

Deze routes worden gratis beschikbaar gesteld door Hoeve Springendal.

Uitgebreide lezing over de wolf

Wilt u alles weten over de wolf, die steeds meer wordt waargenomen in Nederland en ook op het Springendal? Kom dan luisteren naar de wolvenkenner van Nederland, boswachter Roel Korbee.

Vraag de receptie om de actuele tijden.