Nieuws

Nieuw richtlijnen Corona

Corona voorwaarden, wat kan er wel en wat kan er niet.

- Accommodaties mogen gewoon gehuurd worden door gasten die als gezin reizen. 

-Kamperen is mogelijk als u zelfvoorzienend bent in eigen sanitaire voorzieningen. Het toiletgebouw is gesloten tot 1 juli. Het chemisch toilet bevindt zich aan de buitenzijde van het gebouw en kan gewoon gebruikt worden om te storten. Elke campingplaats is voorzien van een eigen riool, water kraan en tv aansluiting. Het snelle wifinetwerk is op elke plaats goed te ontvangen.tot 1 juli betaald u slechts €18,-   per nacht voor de camping plaatsen en €22,- voor Beekdal plaatsen. m.u.v. Hemelvaart /Pinksteren excl. toeristenbelsting. Uw korting word na het boeken verekend.

*Natuurlijk geldt ook bij ons de 1,5 m afstand regel.

*In de receptie graag niet meer dan 1 persoon tegelijk naar binnen.

*Ons horeca gedeelte is helaas nog gesloten tot 1 juni. Wel kunnen er broodjes en ontbijtmanden worden besteld. Om af te halen voor de lunch kunnen we ook een lekkere tosti, omelet of een uitgebreide boeren uitsmijter voor u maken. En natuurlijk is er ook appelgebak om mee te nemen!

*De visvijver kan gebruikt worden.

*Er zijn veel fiets- en wandelroutes voor handen en ook een leuke speurtocht voor de kinderen.

*Bezoek is niet toegestaan.

"Boekt u nog voor dit jaar? Dan geven wij een 100% vrijblijvende corona garantie. Dit betekent dat u tot één dag voor aankomst kosteloos kunt annuleren. Hier zitten verder geen voorwaarden aan, het gaat erom dat u tegen die tijd met alle vertrouwen en plezier op vakantie kunt. En als dat niet zo is, kunt u kosteloos omboeken naar een andere periode."

Graag tot gauw op Hoeve Springendal!

Fam. Brunninkhuis

Kijk hier voor de heerlijkste lokale Afhaal restaurants!

Genieten van Lekker eten uit de buurt

klik voor lekkers

Kijk hier voor lekkere afhaal adresjes in de buurt!  

klik voor Leuk en lekker

klik voor aardbeien drive in

Restaurant de Pastorie
Ton Schultenplein 2
7631 MA  Ootmarsum
0541 200 266

 T Bakhoes in Ootmarsum

 Grotestraat 12, 7631 BV Ootmarsum
 0541 297 105

 Cafe de Poort Ootmarsum

Marktstraat 12, 7631 BZ Ootmarsum
0541 363 007

Via Grande Ootmarsumà Italiaans restaurant

Grotestraat 19, 7631 BT Ootmarsum
0541 294 096

 La Cipolla Ootmarsum (hun link kan gebruikt worden)à Italiaans restaurant.
Denekamperstraat 36, 7631 AC Ootmarsum (bestellen via thuisbezorgd.nl

De Lange Muurà Chinees
Dwarsstraat 4, 7631 ES Ootmarsum
0541 292 120

klik voor lekkers

Jan Cremer

Wat leuk dat onze vroegere buurman kunstenaar en schrijver Jan Cremer ons nog niet is vergeten! Een artikel in de Tubantia van 20 april jl over heimwee naar Twente, en naar onder andere Boer Brunninkhuis op het Springendal. Hiernaast staat het witte huis met schuur  op de foto waar hij een periode heeft gewoond.

Hieronder het betreffende artikel:

Jan Cremer 4.JPG

Nieuwe inrichting appartementen!

Alle appartementen zijn voorzien van een nieuwe inrichting. De wanden zijn voorzien van een kleurtje.Gordijnen zijn vervangen en nieuwe meubellen geplaatst.

Video CamperTV

Op de site van Kampeermagazine.nl staat een artikel over het verblijf van Camper TV op onze camping. Zij hebben daar ook een prachtige video van gemaakt. Hierbij het artikel:

Camping Hoeve Springendal in de Tuin van Nederland

Camping Hoeve Springendal

In het Twentse Ootmarsum vinden we op een steenworp afstand van de grens met Duitsland de prachtige Camping ‘Hoeve Springendal’. Camper TV was er te gast en maakte bijgaande video in een schilderachtige omgeving.

Overnachten, kamperen & beleven op historisch landgoed Hoeve Springendal

Op en rond het eeuwenoude erf aan de Brunninkhuizerbeek, op een steenworp afstand van de Duitse grens, scharrelen de kippen en wroeten de Bentheimer landzwijnen nog in het zand. Natuurrunderen en Wildshire Horn schapen zorgen voor het beheer van de gebloemde beekdalen. Trekpaarden worden nog ingezet voor werkzaamheden op de kruidenrijke graanvelden.

Welkom in de ‘Tuin van Nederland’ zoals de bijnaam van het Springendal luidt.

Hieronder de link om deze video te bekijken. Het is echt een aanrader!

https://youtu.be/Vna3NyE7xeQ

Picknicktafel Vliegend Hert geplaatst

De natuurgebieden Springendal en Dal van de Mosbeek vormen een belangrijk leefgebied voor het Vliegend Hert. Deze grote kever is een belangrijke sleutelsoort* voor deze gebieden, als het goed gaat met het vliegend hert dan profiteren vele andere soorten daarvan mee! Om meer mensen bekend te maken met deze grootste kever van Nederland is er een bijzondere picknicktafel geplaatst. Deze is geplaatst op de hei van de Paardenslenkte vlak voor de grote kei op de grens.

Voor meer info kunt u naar de site van staatsbosbeheer gaan op de Boswachtersblog:

Boswachtersblog over Vliegend Hert

Bijenstal [iemenschoer]

Bijenstal [imenschoer]

Op de Hoeve staan al enkele jaren meerdere bijenkasten verspreid over het park met daarin verschillende volken van de Zwarte Bij.

Sinds kort zijn deze kasten bij elkaar gezet in een prachtige bijenstal die staat bij de Kapschuur vlak bij de ingang van ons park.

De Zwarte Bij is bij uitstek aangepast aan ons weerbarstige klimaat (winderig, kil en nat). In zuivere vorm, is onze inlandse bij niet steeklustig en niet erg geneigd tot zwermen.  Deze bij geeft een goede honingopbrengst. Het vliegbereik en lastvermogen is door de robuuste lichaamsopbouw beduidend groter dan dat van menig ander bijenras. Met zijn donkere pantserkleur raakt de bij sneller opgewarmd dan lichter gekleurde bijenrassen. Door het grote lichaam en de lange beharing houdt de bij die warmte ook langer vast.

De bij vliegt uit bij lage temperaturen (vanaf 5,5 graden Celsius) waardoor deze van vroeg tot laat op de dag kan verzamelen. Aanhoudende druilregen of sterke wind houden het diertje evenmin in de kast. De zwarte bij overwintert uitstekend. 

De Zwarte bij was in zuivere vorm bijna volledig uit ons land verdwenen. 

In de receptie is de eigengemaakte honing van deze bij verkrijgbaar.

Nieuwe fietsroutes

Hoeve Springendal is startlocatie van diverse wandel, fiets,mountainbike en paardennetwerk routes.

De overzichtsborden hiervan staan bij de parkeerplaats. Zie pagina verderop in deze site onder Startlocaties Routes.

Tevens heeft Hoeve Springendal diverse andere  nieuwe fietsroutes beschikbaar voor onze gasten. Er zijn 26 wandelroutes uitgezet en er zijn prachtige fietsroutes gemaakt. Het zijn zowel korte- als lange fietsroutes, die door de mooiste gedeelten van Twente en de grensstreek van Duitsland voeren.

Deze routes worden gratis beschikbaar gesteld door Hoeve Springendal.

Uitgebreide lezing over de wolf

Wilt u alles weten over de wolf, die steeds meer wordt waargenomen in Nederland en ook op het Springendal? Kom dan luisteren naar de wolvenkenner van Nederland, boswachter Roel Korbee.

Vraag de receptie om de actuele tijden.

Hoeve Springendal het Schoonste vakantie park van Nederland.

Hoeve Springendal Schoonste vakantie park van Nederland

Volgens de recensies op Zoover is Hoeve Springendal het schoonste vakantie park van Nederland.

Lieve gasten bedankt voor jullie mooie reviews!

Wintervoedselakker

De wintervoedselakker is een groot succes voor mens en dier!

Dat is het resultaat van het inzaaien van een hectare grond met zaaddragende bloemen, speciaal voor de vogels van het Springendal. In de zomer levert dit een prachtige bloemenzee op en op een mooie winterdag smullen er meer dan 300 groenlingen van de zaden.

Alwie olde Hanter en Robert Westerhof van de Vogelwerkgroep Ootmarsum, bedankt voor de foto’s.