Schaapscheren op Hoeve Springendal

De schapen van Mieke Boode worden 2023 - 20 en 21 mei ontdaan van hun warme vacht. De schapen worden onder handen genomen door stoere schaapscheerders die de dieren zowel machinaal als met de hand scheren.

De schaapskudde, bestaande uit 100 volwassen, vrouwelijke Drentse heideschapen en meer dan 70 lammetjes, wordt ’s morgens uit het dal van de Mosbeek opgehaald en naar Hoeve Springendal gebracht. Daar worden de volwassen dieren van hun wintervacht ontdaan. De schapen worden het hele jaar ingezet voor natuurbeheer op het Springendal.

Verder komen er spinsters en sokken breisters, ook zijn er 2 imkers die uitleg geven over de zwarte bij die bij Hoeve Springendal in de kassen leeft. Er staat een kraampje met wol gerelateerde artikelen op het erf en natuurlijk is het gezellige terras geopend!

De scheerders beginnen om 10.00 uur in de ochtend en zijn tot in de middag bezig. Bezoekers zijn van harte welkom om even een kijkje te nemen bij het schaapscheren.

Impressie van de het schaapscheren in mei 2022 ziet u in bijgaande video's op Youtube en op de gemaakte foto's.

Schapenscheren op Hoeve Springendal mei 2022 video Ben Weijermars

Schapenscheren op Hoeve Springendal mei 2022 video van Dick Kuper

Foto's Schapenscheren mei 2022 van Dick Kuper

Voor meer info over de schapen, neem eens een kijkje op de site van Schaapskudde Twente van Mieke Boode: www.schaapskudde-twente.nl