Duurzame en groene vakantie Twente Overijssel

Verantwoorde Natuur inclusief vakantie!

Tijdens uw vakantie bijdragen aan een groene omgeving

 Hoeve Springendal is een Landgoed op één van de mooiste plekken van Nederland.Akker De familie Brunninkhuis is een van de eerste particuliere natuurbeheerders van Nederland. Wij investeren in natuur, duurzaamheid en het Twentse landschap!

  Hoeve Springendal zet zich dan ook in voor een natuurlijke en ecologische bedrijfsvoering. Een Zero footprint vakantie komt steeds dichterbij!

 Het dak van ons sanitairgebouw is geheel bedekt met zonnepanelen, en er wordt zuinig omgaan met energie en water. Groen afval word herbruikt en oppervlakte water wordt aan de natuur teruggegeven. Waar mogelijk worden natuurvriendelijke schoonmaak materialen gebruikt. Er zijn laadpalen aanwezig voor uwE-Bike& electrische auto.electrisch laden Springednal

Vanzelfsprekend voeren wij ons onkruidbeheer op ecologischewijze uit.

 

Oer oud Noord Oost Twente

De gronden van het landgoed hebben nog hetzelfde reliëf als in de tijd van onze voorouders.Bomen Ons natuurbeheer beheer zorgt voor natuurlijke kruidenrijkegraan akkers en een uitgestrekt Beekdal met orchideeën en margrieten. Ook het onderhouden en herstellen van oude houtwallen, Inzaaien van wintervoedselakker en kruiden veldjes horen bij onze bedrijfsvoering. Voor onze dieren worden de geoogste granen gemalen en wordt het gemaaide stro en hooi in de stal gebruikt.

Onze bijenstal met inheemse zwarte bijen zorgt voor nog meer Biodiversiteit.

Voor een Urban escape vakantie binnen de grenzen van Nederland in Twente Overijssel, Hoeve Springendal.Graan