Wandelen fietsen excursies rond het Springendal Ootmarsum !

Hoeve Springendal wordt veel gebruikt als uitvalbasis en/of "koffie - horeca" stop om het grensgebied in het Springendal bij Ootmarsum in Twente Overijssel te verkennen.

Fietsen en wandelen rond het Springendal bij Ootmarsum in Twente Overijssel is pas echt genieten! Het afwisselende landschap biedt na elke bocht een nieuw perspectief. Je fietst of wandelt door een landschap van bossen, beekdalen, heidevelden om vervolgens een dorp of stadje binnen te rijden.

Pauzeren met een kop koffie, Cappucinno en dagelijks vers gebakken appeltaart kan elke dag van de week bij Hoeve Springendal of een van de vele bijzondere horecagelegenheden die direct aan de routes liggen.

Hoeve Springendal is een officieel erkend startpunt voor wandel- en fietsroutes en excursies van Staatsbosbeheer!

Ook starten hier Mountainbikeroutes en is het een knooppunt van het Paardrij netwerk in deze omgeving. Maar ook de liefhebber van de vissport kan bij ons terecht. Klik op de foto hieronder om de borden beter te kunnen bekijken.

Hieronder vindt u meer informatie van de betreffende activiteiten.

Veel plezier!!

Wandelen rond het Springendal en Ootmarsum!

Er zijn eindeloos veel routes die starten vanaf Hoeve Springendal of die ons als tussenstop hebben meegenomen.

Voor onze gasten die bij ons verblijven is een uitgebreide Wandelmap samengesteld met daarin diverse wandelroutes vanaf Hoeve Springendal en verwijzingen naar diverse startpunten in onze omgeving. Wanneer u bij ons verblijft zeker de moeite waard om een kijkje in te nemen.

Voor meer informatie en tips wordt u verwezen naar onze speciale wandelpagina. Ook hebben wij op deze pagina de gpx bestanden geplaatst van wandelroutes die u kunt lopen vanaf Hoeve Springendal.

Wandelpagina Hoeve Springendal

De mooiste fietsroutes van Twente bij Ootmarsum!

Fietsen  rond het Springendal bij Ootmarsum in Twente Overijssel !

Voor onze gasten die bij ons verblijven is een uitgebreide Fietsmap samengesteld met daarin diverse fietsroutes vanaf Hoeve Springendal. Wanneer u bij ons verblijft zeker de moeite waard om een kijkje in te nemen.

Voor meer informatie en tips wordt u verwezen naar onze speciale fietspagina. Ook hebben wij op die pagina de digitale versies van de routes en de gpx bestanden hiervan geplaatst. Deze starten allemaal vanaf Hoeve Springendal.

Er kan gestart worden vanaf de parkeerplaats van Hoeve Springendal. Hier zijn verschillende routeborden geplaatst. 

Klik op de link voor het bezoeken van onze Fietspagina Hoeve Springendal

Eeuwenoud natuur & cultuur landschap

Excursies vanaf Hoeve Springendal en in de regio

Jaarlijks organiseren Staatsbosbeheer en het Landschap Overijssel met regelmaat diverse excursies in en rond het Springendal bij Ootmarsum. 

Vanaf 2020 organiseert Staatsbosbeheer iedere dinsdagavond een excursie vanaf Hoeve Springendal met iedere week een ander thema.

Tijdens de piek van de Corona is men hiermee gestopt, maar inmiddels heeft men deze excursies weer hervat!

Voor meer info klik op de button: Excursies vanaf Hoeve Springendal Info

Ook organiseren deze instanties allerlei andere activiteiten in de buurt zoals jaarlijks de Maalzondag bij Molen Frans.

Deze activiteiten worden bekend gemaakt op de site van VVV Ootmarsum-Dinkelland.

Website VVV Ootmarsum

Mountainbike route Twente. Ootmarsum Springendal Vasse

  • 42,89 km
  • Hoogteverschil 293 mtr

Deze route gaat door het mooie heuvelachtige landschap van Twente, door natuurgebied het Springendal, Bosgebied Het Streu, de Vasser Heide en de Mander Heide. Ook voert de route langs de Roezeberg en de Kuiperberg in Ootmarsum. De route kent veel klim- en daalwerk. Ook zijn er veel uitdagende singletracks opgenomen in het parcours. Een aanrader!

Er kan vanaf 2019 op Hoeve Springendal gestart worden. Op de parkeerplaats van Hoeve Springendal. zijn verschillende routeborden geplaatst. Klik op de foto voor meer informatie hierover.

Maak uw mountainbike route

Paardrijnetwerk Twente bij Hoeve Springendal

Hoeve Springendal is startpunt en verkooppunt van routes. 

Het Paardrijnetwerk Twente bestaat uit ongeveer 1500 km aan elkaar gekoppelde routes en aparte ruiterpaden. Bij alle startpunten vind je een informatiepaneel en de routes zijn tweezijdig bewegwijzerd.

In Twente komen de paardrijknooppunten ook vaak gecombineerd voor. Routes welke alleen geschikt zijn voor ruiters, worden in de bewegwijzering aangegeven met een cap. Bypasses voor menners aan de hand van een wieltje. Het Paardrijnetwerk Twente brengt je langs de mooiste plekjes van Twente.

Ook op Hoeve Springendal kan er gestart worden en staat sinds 2019 een informatiepaneel. Ook starten diverse andere routes als wandel- en fietsroutes vanaf onze parkeerplaats.

Voor meer info klik op onderstaande foto.

maak uw route

Vissen in de vijver bij Hoeve Springendal

Bij ons in de vijver kan er gevist worden door gasten van Hoeve Springendal.

Er zwemmen veel karpers rond van klein tot groot.

Verder zijn er ook veel bijzondere vislocaties in de buurt in zowel kanalen als kweekvijvers.