Grenzeloos Wandelen rond het Springendal bij Ootmarsum in Twente!

Startlocatie routes breed.JPG

Unieke uitval basis voor wandel routes rond het Springendal!

Vanaf Hoeve Springendal bij ootmarsum in Twente Overijssel is het mogelijk om te starten met diverse gemarkeerde wandelingen. Ook zijn er diverse andere wandeltochten te vinden die Hoeve Springendal bij Ootmarsum gebruiken als startpunt of die ons als tussenstop koffie & horeca pleisterplaats melden.Wij zijn 7 dagen per week geopend!

In onze receptie zijn ook de beschrijvingen van diverse wandelroutes aanwezig.

Tevens zijn er diverse mogelijkheden op internet te vinden waarmee u zelf een route kunt samenstellen.

Op deze pagina vindt u enkele tips voor een fijne wandeling door het Springendal of omgeving Ootmarsum waarbij u vooraf, achteraf of tussendoor bij ons kunt rusten en eventueel een consumptie kunt nuttigen. Daarbij kunt u ook gebruik maken van onze heerlijke zelfgebakken appeltaart en er is ook een kleine lunchkaart.

ontmoetings ruimte terras.jpg

Voor de gemarkeerde wandelingen staan bij de parkeerplaats de bekende borden van het Wandelnetwerk Overijssel waar u een gemarkeerde route kunt uitzoeken en starten. Uw auto kunt u bij ons gratis parkeren op de parkeerplaats.

Een mooi overzicht van de gemarkeerde routes in het Springendal vindt u op de site van Waypoint. Hier kunt u op de kaart klikken op de beschikbare startpunten en rechts naast de kaart ziet u dan de beschikbare gekleurde routes. Door deze aan te klikken en te mailen naar uzelf ontvangt u via de mail ook het bijbehorende GPX bestand van deze route. Dit kunt u op verschillende apps inlezen op uw telefoon voor de navigatie onderweg.

Gemarkeerde Wandelroutes Overijssel

Een andere site waar u erg veel wandelroutes kunt vinden is Wandelzoekpagina.nl. We hebben op deze site al vast een schitterende wandeling van 8 km voor u uitgezocht. Deze passeert Hoeve Springendal, maar deze kunt u ook vanaf hier starten

Wandeling Springendal

Staatsbosbeheer heeft in de mooiste natuurgebieden van Nederland de zgn Boswachterswandelingen uitgezet. Ook in het Springendal is een erg mooie Boswachterswandeling uitgezet, waarbij u op de mooiste plekken in het Springendal komt. Deze route komt over ons terrein van de Hoeve en is dus ook erg goed te starten vanaf ons park. Deze wandeling betreft in totaal 18 km, maar is ook gemakkelijk in te korten tot 11 km. Hieronder vindt u de link naar deze wandeling.

Boswachterspad Springendal

U kunt natuurlijk ook zelf een mooie route uitstippelen. Dit kunt u onder andere doen door op de site van Twente.routemaker.nl/routeplanner. Hierop kunt u allerlei gemarkeerde tochten vinden, maar ook zelf routes samenstellen.

Twente.routemaker.nl

                               Enkele mooie wandelingen van de Wandelzoekpagina.nl die Hoeve Springendal aandoen zijn:

Kapelletjespad Ootmarsum 14 km

Trage tocht Hezingen Hessingen 14 km

Twentse Kruistocht Vasse 19 km

Voor de gasten die bij ons verblijven hebben wij een speciale Wandelmap samengesteld met veel info en routebeschrijvingen van diverse routes die gestart kunnen worden vanaf Hoeve Springendal en routes die in de buurt gestart kunnen worden.

Boom Jan HeJapad.jpg

Een Oeroud Grensland!

wandelroutes Ootmarsum Springendal