Grenzeloos Wandelen door het Springendal bij Ootmarsum in Twente!

Startlocatie routes breed.JPG

Unieke uitvalbasis voor wandelroutes door het Springendal!

Vanaf Hoeve Springendal bij Ootmarsum in Twente Overijssel is het mogelijk om te starten met diverse gemarkeerde wandelingen. Ook zijn er diverse andere wandeltochten te vinden die Hoeve Springendal bij Ootmarsum gebruiken als startpunt of die ons als tussenstop koffie & horeca pleisterplaats vermelden.

Wij zijn 7 dagen per week geopend!

Tevens zijn er diverse mogelijkheden op internet te vinden waarmee u zelf een route kunt samenstellen.

Op deze pagina vindt u enkele tips voor een fijne wandeling door het Springendal of omgeving Ootmarsum waarbij u vooraf, achteraf of tussendoor bij ons kunt rusten en eventueel een consumptie kunt nuttigen. Daarbij kunt u ook gebruik maken van onze heerlijke zelfgebakken appeltaart en er is ook een kleine lunchkaart.

ontmoetings ruimte terras.jpg

Voor de gasten die bij ons verblijven hebben wij een speciale Wandelmap samengesteld met veel info en routebeschrijvingen van diverse routes die gestart kunnen worden vanaf Hoeve Springendal en ook van routes die in de buurt gestart kunnen worden.

Door te klikken op de foto van het Knooppuntenpaaltje hieronder, komt u op de pagina waar u de wandelroutes vanaf Hoeve Springendal kunt downloaden die starten vanaf het erf bij het terras van Hoeve Springendal.

knppnt paal erf E01

Voor de gemarkeerde wandelingen staan bij de parkeerplaats de bekende borden van het Wandelnetwerk Overijssel waar u een gemarkeerde route kunt uitzoeken en starten. Uw auto kunt u bij ons gratis parkeren op de parkeerplaats. Verderop deze pagina vindt u enkele links van gpx-bestanden van diverse routes die vanaf Hoeve Springendal gestart kunnen worden.

Staatsbosbeheer heeft in de mooiste natuurgebieden van Nederland de zgn Boswachterswandelingen uitgezet. Ook in het Springendal is een erg mooie Boswachterswandeling uitgezet, waarbij u op de mooiste plekken in het Springendal komt. Deze route komt over ons terrein van de Hoeve en is dus ook erg goed te starten vanaf ons park. Deze wandeling betreft in totaal 18 km, maar is ook gemakkelijk in te korten tot 11 km. Hieronder vindt u de link naar deze wandeling en het bijbehorende GPX bestand..

Boswachterspad pdf         Boswachterspad gpx

Een site waar u erg veel wandelroutes kunt vinden is Wandelzoekpagina.nl. We hebben hieronder al vast een schitterende wandeling van 8 km voor u uitgezocht. Deze passeert Hoeve Springendal, maar deze kunt u dus ook vanaf hier starten.

Wandeling Springendal pdf

Wandeling Springendal gpx

 Enkele andere mooie wandelingen van de Wandelzoekpagina.nl die Hoeve Springendal aandoen zijn:

Kapelletjespad Ootmarsum 14 km

Trage tocht Hezingen - Hesingen 14 km

Twentse Kruistocht Vasse 19 km

U kunt natuurlijk ook zelf een mooie route uitstippelen. Dit kunt u onder andere doen door op de site van Twente.routemaker.nl/routeplanner. Hierop kunt u allerlei gemarkeerde tochten vinden, maar ook zelf routes samenstellen. Ook heeft de bekende site(app) van Fietsknoop.nl tegenwoordig de mogelijkheid om naast fietsroutes ook zelf wandelroutes uit te zetten. Het gemakkelijkst is om de site zelf op uw telefoon te openen (en niet de app). Daarna een route samenstellen en meteen daarna kunt u hiervan het GPX bestand op uw telefoon downloaden en gebruiken met een app om te navigeren zoals bv Komoot of Osmand.

Twente.routemaker

Fietsknoop.nl/wandelroute-planner

We hebben met de Fietsknoop.nl wandelrouteplanner een verrassingswandeling voor u van 5 km samengesteld. Deze is erg gevarieerd. Het is niet beschreven, dus alleen het GPX bestand kunt u downloaden om te gebruiken en deze wandeling te ontdekken met een navigatieapparaat of App op uw telefoon.

Rondje 5 km verrassend mooi

Een mooi overzicht van alle gemarkeerde routes in deze regio en dus ook in het Springendal vindt u ook op de site van Waypoint. Op deze site kunt u op de kaart klikken op de beschikbare startpunten en rechts naast de kaart ziet u dan de beschikbare gekleurde routes. Door deze aan te klikken en te mailen naar uzelf ontvangt u via de mail ook het bijbehorende GPX bestand van deze route. Dit kunt u op verschillende apps inlezen op uw telefoon voor de navigatie onderweg.

Waypoint

Boom Jan HeJapad.jpg

Een Oeroud Grensland!

wandelroutes Ootmarsum Springendal