Duurzame Kampeeraward 2023

De Duurzame KampeerAwards verkiezing

Hoeve Springendal is genomineerd voor deze mooi Award. Wij zijn landelijk 1 van de 3 genomineerden en zijn hier dan ook bijzonder vereerd door.

Behalve een vakjury kon ook het publiek haar stem uitbrengen.

Op 4 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt,

De Duurzame KampeerAwards verkiezing beloont het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek of innovatieconcept dat het meeste impact maakt. Kamperen is buiten leven, de omgeving omarmen en natuurlijk bijdragen aan duurzame recreatie en toerisme. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, is het belangrijk om de branche te prikkelen om duurzame initiatieven te ontplooien en te versnellen. Anderzijds willen kampeerders geïnspireerd worden met de beste duurzame innovaties die nu al op de markt zijn om zo bewuste keuzes te kunnen maken ten aanzien van producten die beter zijn voor mens, milieu en maatschappij. 

genomineerd kampeerplekVakjury

De vakjury is als volgt samengesteld:

  • Erik van Dijk, directeur van de Stichting KMVK, een samenwerking van HISWA-RECRON, KHN en ANWB.
  • Sara van Geloven, reisjournalist, electric vanlifer en fervent kampeerder
  • Paul Makken, Public Affairs bij de ANWB
  • Rolf Nijdam, heeft nadat hij de verblijfsrecreatie heeft leren kennen via een functie bij Landal GreenParks, zich afgelopen jaren als onderzoeker bij hogeschool Saxion verder verdiept in deze mooie sector.
  • Leo Diepemaat, voorzitter van de Nederlandse Kampeer en Caravan Industrie K.C.I. en boardmember van de European Caravan Federation E.C.F., de overkoepelende federatie van de 16 Europese landelijke brancheorganisaties.