Spectaculair muziektheater ”Het Heanige Preenske”

Onmeunig good bericht;

 Volgend jaar in 2026 met Hemelvaart en Pinksteren 

Speciaal voor Hoeve Springendal

Een spectaculair muziektheater kats in het plat

”Het Heanige Preenske”

Laurens ten Den, heeft het verhaal van dit fantastische stuk bewerkt tot een waar spektakel, waarbij het eeuwen oude mystieke erf van Brunninkhuis het decor vormt en waar professionals, zo’n honderd amateurs en vrijwilligers uit de Gemeente Tubbergen aan mee werken. 

Je kunt genieten van een avond vol spetterend acteerwerk, zang en dans en natuurlijk van onze gastvrijheid met een Twents hapje en drankje .

Er is een werkgroep volop bezig met de voorbereidingen hiervan en zodra er meer bekend is wordt dit op deze pagina gepubliceerd en via de sociale media.

Verhaallijn

De Kleine Prins, is een verhaal over een vliegenier wiens vliegtuig landt in de Sahara. Hij ontmoet een kleine prins, afkomstig van een kleine planeet. Hij vertelt over zijn planeet en zijn avonturen en op zoek is naar liefde. Het is het universele verhaal over “het kijken met je hart”.

De leidraad van dit muziektheater is de geschiedenis, de normen, vrijheid van denken en over de typische Twentse inborst.

“Niet alles is wit of zwart, er zijn zoveel manieren om tegen dingen aan te kijken en deze te benaderen. Het is een kunst om niet te oordelen of te kijken vanuit vooroordelen. Hoe verder en ruimdenkender je kunt kijken, des te beter kun je de dingen begrijpen. Wanneer je niet in staat bent om een eigen mening of argument te kunnen bijstellen dan staat je ontwikkeling stil”.

 Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry schreef dit beroemde sprookje voor volwassenen, waarvan 80 miljoen exemplaren verkocht werden. Het is na de bijbel het meest vertaalde boek van de wereld. Herman Finkers heeft tot nu toe één van de laatste vertalingen gemaakt met als titel “Het Heanige Preenske”.

 .voorkant boek kleine prins

Over de regisseur

Theatermaker Laurens ten Den is naast acteur, regisseur en presentator ook schrijver van regionale theaterspektakels gebaseerd op lokale geschiedenissen. Door het authentieke van de streektaal en cultuur geven zijn teksten naast herkenning ook erkenning en begrip. Met humor en Twentse nuchterheid krijgen zowel de grote als de alledaagse belevenissen een universeel karakter. En zijn ze toegankelijk voor een breed publiek, ook van buiten de regio.

Voor het wat grotere publiek is hij bekend als acteur, dialogenschrijver en eindredacteur van Van Jonge Leu en Oale Groond. Maar ook als maker en performer van de hippie-rockshow Woodstock the Story; als acteur in meertalige Shakespeare voorstellingen aan weerszijden van de landsgrens met het gezelschap King’s Men; als acteur en schrijver van De FC Twente Crisisrevue en De Degradatieshow en als regisseur van de Twentse Eindejaars Conferences.

Ten Den schreef o.a. Van Katoen en Nu; het Verzet Kraakt; Van Katoen en Water (Almelo); De Boerenopstand (Tubbergen); Harmonie (Vriezenveen); Codename Zipper (Den Ham) en Maarschalk van Saterslo (Saasveld). Daarnaast was hij de hertaler van Hanna van Hendrik; De Vergeten Twentse Lente en Stork (Hengelo).  Ook schreef hij mee aan de populaire serie "Woeste Grond"