Uelsen

Uelsen

Wilt u het bekende recreatieplaatje Uelsen kennen?  Bij veel bezienswaardigheden in het centrum moet u bij uw ontdekkingsreis een pas op de plaats maken, want het is de moeite waard nauwkeurig te kijken.

In en rond Uelsen vindt u rust en ontspanning midden in een aantrekkelijk landschap met mooie heidegebieden, bossen en diepgroene weilanden. Bij verschillende plekken op de heuvels heeft u een prachtig uitzicht over het aantrekkelijke landschap.

Bezoekt u ook eens de windmolen en de watermolen in Uelsen, Schoneveld’s molen in Wilsum en de molen van Nordbeck in Halle.

Kerken en bouwwerken

Er zijn in het kerkspel Uelsen en in Wilsum meerdere kerken van verschillende kerkgenootschappen. Het betreffen zowel historische bouwwerken als moderne gebouwen.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van deze streek? Bezoek dan de permanente tentoonstelling voor heemkunde in het oude raadhuis van Uelsen of het Erve voor Heemonderhoud in Itterbeck. Ook in de vele naburige gemeentes zijn interessante musea, die zeker de moeite waard zijn.

U kunt ook een tijdreis maken, drieduizend jaren terug in het verleden naar de Bronstijd. De Bonstijdhoeve in Uelsen laat u zien en beleven hoe de mensen in die tijd hebben geleefd.

Terug naar het overzicht