Actief

Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel hebben prachtige excursies in het Springendal

Jaarlijks organiseren Staatsbosbeheer en het landschap Overijssel met regelmaat excursies in en rond het Springendal. Er zijn verschillende startpunten in de omgeving.

Vanaf 2020 start Staatsbosbeheer iedere dinsdagavond een excursie vanaf Hoeve Springendal met iedere week een ander thema.

Voor meer info klik op de button: Excursies vanaf Hoeve Data en Tijden 

Ook organiseren deze instanties andere activiteiten in de buurt zoals de Maalzondag bij Molen Frans.

Deze activiteiten worden bekend gemaakt op de site van VVV Ootmarsum-Dinkelland.

Website Ootmarsum

De mooiste fiets- en wandelroutes

Fietsen en wandelen van af Hoeve Springendal is pas echt genieten! Het afwisselende landschap biedt na elke bocht een nieuw perspectief. Je fietst door een landschap van bossen, beekdalen, heidevelden om vervolgens een dorp of stadje binnen te rijden.

Pauzeren kan bij een aantal bijzondere horecagelegenheden die direct aan de routes liggen.

Ook kan er vanaf 2019 gestart worden vanaf de parkeerplaats van Hoeve Springendal. Hier zijn verschillende routeborden geplaatst. Klik op de foto voor meer informatie hierover.

Maak uw fiets route

Wandelen

Start van af Hoeve Springendal met uw wandelroute.

maak uw wandel route

Mountainbike route Twente. Ootmarsum Springendal Vasse

  • 42,89 km
  • Hoogteverschil 293 mtr

Deze route gaat door het mooie heuvelachtige landschap van Twente, door natuurgebied het Springendal, Bosgebied Het Streu, de Vasser Heide en de Mander Heide. Ook voert de route langs de Roezeberg en de Kuiperberg in Ootmarsum. De route kent veel klim- en daalwerk. Ook zijn er veel uitdagende singletracks opgenomen in het parcours. Een aanrader!

Er kan vanaf 2019 op Hoeve Springendal gestart worden. Op de parkeerplaats van Hoeve Springendal. zijn verschillende routeborden geplaatst. Klik op de foto voor meer informatie hierover.

Maak uw mountainbike route

Paardrijnetwerk Twente bij Hoeve Springendal

Hoeve Springendal is startpunt en verkooppunt van routes. 

Het Paardrijnetwerk Twente bestaat uit ongeveer 1500 km aan elkaar gekoppelde routes en aparte ruiterpaden. Bij alle startpunten vind je een informatiepaneel en de routes zijn tweezijdig bewegwijzerd.

In Twente komen de paardrijknooppunten ook vaak gecombineerd voor. Routes welke alleen geschikt zijn voor ruiters, worden in de bewegwijzering aangegeven met een cap. Bypasses voor menners aan de hand van een wieltje. Het Paardrijnetwerk Twente brengt je langs de mooiste plekjes van Twente.

Ook op Hoeve Springendal kan er gestart worden en staat sinds 2019 een informatiepaneel. Ook starten diverse andere routes als wandel- en fietsroutes vanaf onze parkeerplaats.

Voor meer info klik op onderstaande foto.

maak uw route

Vissen in de vijver bij Hoeve Springendal

Bij ons in de vijver kan er gevist worden door gasten van Hoeve Springendal.

Er zwemmen veel karpers rond van klein tot groot.

Verder zijn er ook veel bijzondere vislocaties in de buurt in zowel kanalen als kweekvijvers.