Eco vakantie Nederland

Eco Natuur Vakantie Twente Ootmarsum

Hoeve Springendal is een Eco Landgoed bij Ootmarsum.

Gelegen aan een eeuwenoud beekdal met prachtige bloemen en kruiden zoals orchideeën en akkers vol blauwe korenbloemen. Ontdek met de fiets of wandelend het oeroude landgoed van de familie Brunninkhuis.

Tijdens uw vakantie bijdragen aan een groene omgeving

 Hoeve Springendal is een Landgoed in Twente Overijssel. Door uw vakantie kunnen wij investeren in natuur, duurzaamheid en het Twentse landschap!

 De familie Brunninkhuis is een van de eerste particuliere natuurbeheerders van Nederland.

 Hoeve Springendal zet zich dan ook in voor een natuurlijk en ecologische bedrijfsvoering.

 Zonnepanelen op het toiletgebouw, zuinig omgaan met energie / water, en hergebruiken van alle groen afval. Afval scheiden waar mogelijk. Oppervlakte water wordt in de natuur gebruikt. En waar mogelijk natuurvriendelijke schoonmaak materialen en natuurvriendelijk onkruidbeheer.

 

Groene duurzame vakanties op Hoeve Springendal

Oude grond

De gronden van het landgoed hebben nog hetzelfde reliëf als in de tijd van onze voorouders. Ons natuurbeheer beheer zorgt voor natuurlijke onbespoten kruidenrijke graan akkers. Een Beekdal met orchideeën en margrieten. Ook onderhouden en herstellen van oude houdwallen, Inzaaien van winter voedsel akker en kruiden veldjes horen bij onze bedrijfsvoering. Voor onze dieren worden de geoogste granen gemalen en word het gemaaide stro en hooi gebruikt.

Onze inheemse zwarte bijen zorgen voor nog meer Biodiversiteit.

Kortom voor een groene, ecologische en duurzame vakantie gaat u naar Hoeve Springendal.

Ontdek de verblijfsmogelijkheden van Hoeve Springendal!

Relevante onderwerpen: